Workshops / Cursussen

Kies wat leuks uit en stuur een email om je in te schrijven. Bij vijf of meer inschrijvingen gaan we van start.

Een cursus of workshop met een eigen groep is inspirerend en gezellig, en behoort ook tot de mogelijkheden. In overleg kan hiervoor een passende datum en tijd vastgesteld worden.

Prijzen:

Workshop (voor drie dagdelen): €125,-

Overzicht van data:

Keramiek: vrijdag 6, 13 en 20 september

Tekenen: vrijdag 11 en 18 oktober, 1 november

Mixed media: vrijdag 15, 22 en 29 november

Doe eens gek (coaching): zaterdag 26 oktober, 2 en 9 november

  • Alle workshops bestaan uit drie dagdelen.

1) Keramiek voor beginners

Een workshop voor mensen die nog niet eerder of weinig met keramiek gewerkt hebben. Locatie: Katlijk of daar in de buurt.

Werken met platen, werken met drukvormen / mallen, het bewerken van de huid, gebruiken van engobe, bakken (biscuit), gebruiken van glazuur, afbakken. Je gaat naar huis met een of meerdere eindproducten.

2) Tekenen voor beginners

Een workshop voor mensen die weinig getekend hebben of waarvan het lang geleden is dat ze dit gedaan hebben. Of voor hen die inspiratie halen uit het werken in een groep. Locatie: Katlijk of daar in de buurt.

Hard en zacht potlood, licht en donker, perspectief, stillevens, kleurpotloden, houtskool, kneedgum, veer, oostindische inkt en pen.

3) Mixed media

Een workshop voor mensen die graag met verschillende materialen tegelijkertijd werken. Alles kan, niets is te gek. Deze cursus leidt je door je eigen maakproces heen, zodat je na zes lessen een flink stuk bent opgeschoten, vele proefjes hebt gedaan en wellicht ook daadwerkelijk een (eind)product hebt. Locatie: Katlijk of daar in de buurt.

4) Doe eens gek, doe eens anders (coaching)

Voor iedereen die een stap wil zetten maar de stap niet zet, of op zoek is naar richting. Beeldend onderzoek wordt ingezet als werkvorm – je hoeft niets met kunstzinnige vormgeving te hebben, het mag wel. Creativiteit wordt aangeboord en benut, zodat je vanuit een ander perspectief gaat kijken. Ook buiten. Locatie: Katlijk of daar in de buurt.